Relatie redden? Leer de 5 talen van de liefde!

Wist je dat jouw geliefde waarschijnlijk een totaal andere taal spreekt dan jij? Een andere taal die het moeilijk maakt om elkaar echt goed te verstaan? Als jij de taal van je geliefde leert spreken, zal dat je relatie veranderen!

Ken je deze situatie? Jij komt meestal eerder thuis dan je vriend. Je zorgt er voor dat er eten klaar staat, de vloer gedweild is en de planten water hebben wanneer hij de sleutel in het slot steekt. Je bent er helemaal klaar voor om er een fijne avond van te maken. Je vriend komt binnen met modderschoenen en gooit zijn jas op de grond. Jij moppert dat je net gedweild hebt, en dat hij alles vies maakt. Hij wordt boos en gaat boven zitten. Einde leuke avond. Wat is hier gebeurd? Je had deze avond toch zo goed gepland? En je hebt toch alles gedaan om je lief te laten weten dat je van hem houdt! En dan reageert hij zo op een onschuldige opmerking! Het is ook altijd hetzelfde en je kunt het nooit goed doen. Laat hem dan maar in zijn sop gaar koken!

Als deze situatie je bekend voor komt, dan is het ook bij jullie het geval. Jullie spreken allebei een andere liefdestaal. Jij spreekt de taal van dienstbaarheid, je wil anderen helpen en je laat ze zo zien dat je van ze houdt. Hij spreekt de taal van positieve woorden. Hij is erg gevoelig voor complimenten, en zal jou altijd prijzen om je goede kanten. Maar jij kunt niks met zijn complimentjes, omdat je vindt dat hij niet van jou houdt als hij de wc niet schoon maakt. En hij ziet jouw heerlijke eten niet staan als je hem een standje geeft. Hier gaan twee talen totaal langs elkaar door met als effect dat je je allebei niet geliefd voelt, en allebei maar je best voor de ander loopt te doen, zonder effect. Wat zou er gebeuren als jij eens ZIJN taal zou leren spreken, en er op zou gaan letten dat je hem complimentjes geeft? En als hij zou gaan snappen dat de afwas doen voor jou veel meer betekent dan alleen schone borden? Now we’re getting somewhere! Je relatie redden wordt zo een eitje!

Het mooiste is: ik ken alle 5 de talen. En ik kan je helpen om de taal van je geliefde te ontdekken, en om hem te leren spreken. Kom vooral langs in Den Bosch als je hier alles over wil leren! Kijk voor meer informatie op mijn workshops pagina.

 

You may also like...

1 Response

  1. February 26, 2016

    […] Deze blog gaat over de 5 talen van de liefde, en hoe die je relatie leuker kunnen maken! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *