Ik stel me graag aan je voor!

Wat beweegt mij?

Mijn pad naar het specialisme van rouw en verlies is al jong ingezet. Ik heb mijn beide ouders op jonge leeftijd verloren. Wees worden, en zeker zo vroeg in je leven, grijpt heel diep in. Ik begrijp in mijn botten wat verlies met je kan doen. Deze diepe kennis helpt me anderen te begrijpen en te ondersteunen.

Naast dat ik ervaringsdeskundige ben op het gebied van rouw en verlies, heb ik me ook in mijn opleidingen en werk –niet toevallig- gericht op het begrijpen en helpen van mensen. Ik ben afgestudeerd en gepromoveerd als psycholoog, en werk als docent aan de Universiteit van Tilburg. Ik heb daarnaast een coachings-opleiding gedaan, waarin ik me heb gespecialiseerd op het gebied van rouw en verlies.

Ik vind het bijzonder waardevol om te werken met mensen die te maken hebben met rouw en verlies. Je kunt op allerlei manieren diep verlies ervaren, in je werk, je toekomstplan, je gezondheid, of je relatie. Hoe verschillend ook, er zijn ook overeenkomsten, ook tussen kinderen en volwassenen die rouwen. Ik ervaar dagelijks dat de hulp van een coach enorm veel verschil maakt voor mensen bij het toelaten en ondergaan van hun verschillende, confronterende gevoelens. Rouw en verlies kunnen groot effect hebben op hoe iemand in het leven staat, en naar zijn toekomst kijkt.

Een creatieve aanpak

Naast mijn werk als docent, psycholoog en coach is kunst en creativiteit heel belangrijk in mijn leven. Ik dans, zing en schrijf, en heb een film en theatervoorstelling gemaakt. Daarnaast werk ik als kunstzinnig hulpverlener bij het Vicki Brownhuis in Den Bosch, met volwassenen die kanker hebben en hun kinderen.

Rouw en verlies zijn thema’s die zich heel goed lenen voor een kunstzinnige aanpak, voor volwassenen en zeker voor kinderen. Ook in mijn coachingspraktijk werk ik als dat past met creatieve opdrachten, naast de gesprekken die we voeren. Zo komen we langs verschillende wegen bij waar gevoelens zitten en misschien stagneren, en kunnen we alternatieven verkennen.

Kinderen en jongeren; werken in het onderwijs

Door mijn eigen vroege verlieservaring, maar ook door mijn opleiding en ervaring in het onderwijs heb ik een bijzondere passie voor het werken met jonge mensen én voor mensen die graag met jonge mensen werken. Ik help graag scholen die niet (goed) zijn voorbereid op een verliessituatie om hun eigen visie op dit thema te ontwikkelen. Het is niet nodig om je door een verlies te laten overvallen, met een goede voorbereiding is een verliessituatie goed op te vangen.