Wie is Cecile?

Cecile Wijne Kroon leeft haar leven op twee continenten, in twee banen, met twee talen. Als Nederlandse woonde ze haar halve leven in Amerika, waar ze, samen met haar man twee zonen opvoedde. Momenteel woont en werkt Cecile in Amsterdam.

Cecile heeft samen met Ellen, de auteur van het Doorleefboek, het concept van het boek ontwikkeld en meegeschreven aan de tekst. Daarnaast heeft ze de redactie van het boek op zich genomen. Cecile heeft de originele Oasis methode vertaald van het Engels naar het Nederlands en bewerkte de oefeningen om ze toegankelijker te maken voor kinderen.

Cecile werkt als producent van animatiefilms, samen met haar prijzen winnende man Piet Kroon, en als een redactioneel adviseur, waarbij ze haar auteurs ondersteunt van start tot eindproduct.

Cecile is bekend met rouw. Ze leeft al 20 jaar met multiple sclerose en ontdekt elke dag de kunst van het verliezen. Momenteel werkt ze aan haar boek met de titel ’the Art of Losing™’ waarin ze onderzoekt hoe het onderkennen van onze volledige ervaring ons heden een nieuwe impuls kan geven.