Ik stel me graag aan je voor!

Wat beweegt mij?

Mijn pad naar het specialisme van rouw en verlies is al jong ingezet. Ik heb mijn beide ouders op jonge leeftijd verloren. Wees worden, en zeker zo vroeg in je leven, grijpt heel diep in. Ik begrijp in mijn botten wat verlies met je kan doen. Deze diepe kennis helpt me anderen te begrijpen en te ondersteunen.

Naast dat ik ervaringsdeskundige ben op het gebied van rouw en verlies, heb ik me ook in mijn opleidingen en werk –niet toevallig- gericht op het begrijpen en helpen van mensen. Ik ben afgestudeerd en gepromoveerd als psycholoog, en werk als docent aan de Universiteit van Tilburg. Ik heb daarnaast een coachings-opleiding gedaan, waarin ik me heb gespecialiseerd op het gebied van rouw en verlies.

Ik vind het bijzonder waardevol om te werken met mensen die te maken hebben met rouw en verlies. Je kunt op allerlei manieren diep verlies ervaren, in je werk, je toekomstplan, je gezondheid, of je relatie. Hoe verschillend ook, er zijn ook overeenkomsten, ook tussen kinderen en volwassenen die rouwen. Ik ervaar dagelijks dat de hulp van een coach enorm veel verschil maakt voor mensen bij het toelaten en ondergaan van hun verschillende, confronterende gevoelens. Rouw en verlies kunnen groot effect hebben op hoe iemand in het leven staat, en naar zijn toekomst kijkt.

Vier het leven!

Omdat ik aan den lijve heb ondervonden hoe snel het leven ineens afgelopen kan zijn vind ik het erg belangrijk om het leven te vieren. Ik ben in mijn dagelijkse praktijk bezig om te kijken hoe mensen betekenis geven aan hun leven, speciaal op de momenten waarop het er toe doet. Hoe vier je een hoogtepunt? Wat is daar voor nodig, behalve het regelen van een heleboel praktische zaken? Hoe zorg je ervoor dat je leven niet verzandt in de waan van alledag?

Rouw, veerkracht en vieren zijn thema’s die me mateloos interesseren. Ik vind het geweldig om voor een groep te staan en te zien dat de thema’s die ik bespreek echt een verschil maken voor mensen. Ik geef lezingen die door anderen als zeer inspirerend worden ervaren, omdat ik academische inzichten kan combineren met diepe inzichten die ik heb opgedaan in de zware periodes in mijn leven.