Dit zeggen anderen over Ellen:

Afgelopen week hebben wij een zeer zinvolle middag gevuld op het Terra Nigra praktijkonderwijs in Maastricht, met een studiemiddag omtrent rouwverwerking en verlies. Als gastdocent voor deze studiemiddag hadden wij Ellen Dreezens uitgenodigd. Een expert en ervaringsdeskundige op het gebied van rouw & verlies. De manier waarop Ellen deze middag heeft vorm gegeven, de openheid waarmee ze sprak, de prettige stem en deskundigheid hebben ervoor gezorgd dat dit een zeer leerzame en geslaagde middag was voor ons team. Een goede mix van informatie, samenwerking, discussie, ervaringen delen en ‘workshoppen’, hebben gezorgd voor een zeer leerzame dag. We hebben mooie handvatten gekregen om als team op voort te borduren en als we het even niet weten kunnen we altijd terugvallen op Ellen. Hartelijk dank voor de fijne middag en dat wij van jou hebben mogen leren.

Bij Ellen volgde ik de workshop gewoonten veranderen. Ik ben eigenlijk helemaal geen liefhebber van dat soort workshops. Ik ben altijd bang voor zweverigheid. Maar nadat ik een korte presentatie van Ellen had gezien, leek het me toch de moeite waard. En dat bleek een gouden keus. In een paar uur liet Ellen glashelder zien wat er allemaal achter gewoonten zit. Boeiend verteld, heel deskundig en met beide benen op de grond. Niks zweverig. Ik kon naar huis met nieuwe en praktische inzichten. Gewoonten zijn natuurlijk niet in een paar uur veranderd. Maar in een paar uur heeft Ellen daarvoor wel handvatten aangereikt. Een aanrader voor iedereen.

Mijn dochter Mira heeft een hersentumor opgelopen. Doordat Mira onzeker en kort van woord is en moeilijk contacten kan maken, was ik op zoek naar manieren waardoor het praten wat gemakkelijker zou worden. Mira is individueel met Ellen aan de slag gegaan waarbij er gebruik werd gemaakt van kunstzinnige middelen, zoals tekenen, schilderen, kleuren, knutselen enz. Naarmate de bijeenkomsten vorderden ging Mira steeds meer praten. Al tekenend en kleurend had ik het idee dat Mira haar hoofd kon leegmaken en tot rust kon komen. Mira vond het ontzettend fijn, als moeder heb ik er ook verschillende keren bijgezeten. Het was elke keer weer een uniek moment waarin Mira (en ook ik) even helemaal konden loslaten wat er in het dagelijks leven wordt gevraagd. Het mooie van creatieve therapie is dat het haar eigenheid zichtbaar heeft gemaakt, ze kwam echt tot haar eigen product. Het maakt dan ook dat ze meer bewust werd van zichzelf wat uiteindelijk haar zelfvertrouwen heeft versterkt en het gaf mij als moeder soms verrassende informatie. Ik denk dat creatief werken echt bijdraagt aan het accepteren en verwerken van deze aangrijpende gebeurtenis in het leven van Mira en bij ons als ouders. Ik denk dat Mira echt geleerd heeft om te gaan met de omstandigheden en hiermee verder kan. Wij danken Ellen Dreezens en hebben dit proces als bijzonder positief ervaren.

The coaching process with Ellen enabled reflection on the topic and the confidence to deal with it. Her guidance helped me with taking the right actions at the right time.

Op 17 oktober 2016 hadden wij Ellen uitgenodigd om onze docenten handvaten te geven hoe om te gaan met rouwverwerking bij leerlingen. Veel leerlingen krijgen helaas te maken met rouw en we willen als school de ondersteuning geven die nodig kan zijn. Een zwaar onderwerp, waarbij veel emoties kunnen loskomen. Ellen start de middag in een kring en neemt ons meteen mee in haar verhaal. We zijn meteen betrokken en ook geraakt. Ze belicht het stukje rouw echt vanuit het kind en weet als geen ander te benoemen wat een kind van de volwassenen verwacht. Door middel van gesprekken, creatieve opdrachten en korte presentaties worden we spelenderwijs meegenomen in verschillende manieren hoe om te gaan met rouw. Aan het eind van de middag gaan we enthousiast en geïnspireerd naar huis. Wie had dat gedacht bij zo’n onderwerp….

Jouw inspirerende workshop heeft diepe indruk op me gemaakt. De aandacht voor iedere cursist…Ongelooflijk, hoe je e.e.a. zo beeldend wist te brengen. Je hebt het nodige losgemaakt en me overtuigt, dat ook ik als 71 jarige mezelf nog in kleine stapjes kan veranderen! Een aanrader!’ – Volksuniversiteit en Ellen super bedankt…

Ik heb het coachingstraject zoals ik dat met Ellen heb gedaan als heel waardevol ervaren. Op een heldere manier is Ellen in staat je inzicht te geven in dat wat er speelt op het moment en in dat wat je al langer met je meedraagt. Afstemmend op wat er naar voren komt, reikt Ellen je ’tools’ aan waarmee we aan de slag gingen. Al mediterend, tekenend en pratend kreeg ik meer inzicht en ging er “een frisse wind door mijn gedachten”. Er werd bij mij ruimte gecreeerd en een bron van energie aangeboord waardoor ik stappen kon zetten. Dit voelt heel bevrijdend. Ik voel weer dat het leven licht kan zijn. Mijzelf kan ik nu de opdracht geven er zorg voor te dragen dat deze fijne energie kan blijven stromen. Ik ga deze prettige uitdaging graag aan.

Ellen heeft mij zeer goed geholpen. Ze heeft uitgevogeld welke methoden bij mij het beste werken en aanzetten tot verandering. Uiteindelijk heeft ze (zonder dat ik het doorhad) mijn kijk naar mezelf positief veranderd zodat ik mezelf niet meer in de weg zit. Erg blij met het resultaat!

Wat een inspirerende en sprankelende workshop, Ellen! Door je heldere uitleg, je herkenbare voorbeelden en je enthousiasme heb ik inzicht gekregen in waar mijn ‘slechte’ gewoontes vandaan komen en hoe ik ze stap voor stap kan veranderen naar goede, blijvende gewoontes. En het authentieke motivatie durf doosje maakte het helemaal af!

Ellen is een top professional. Je voelt je thuis, comfortabel. vertrouwd. Geeft ruimte. Stuurt. Gelijkwaardig. Zet je andersom aan het denken. Laat jezelf op een andere manier naar jezelf kijken, waardoor de sessies erg prettig zijn. Time flies. Ik zou zo dit nog een keer over willen doen, alleen al voor de professionele houding en comfort dat Ellen te bieden heeft. Je bent “in therapie”, maar zo voelt het niet. Dus TOP!

“Rituelen geven structuur en ritme aan ons bestaan. Iedereen voelt, denk ik, intuïtief de behoefte daaraan. Enige maanden na mijn pensionering bemerkte ik dat ik opnieuw vorm moest geven aan mijn dagindeling. Ellen heeft met haar workshop op een goede en leuke manier inzicht gegeven in de wijze waarop je het dagelijks leven kunt stroomlijnen door het toepassen van rituelen. Ellen gaf in een prettige en open sfeer aandacht aan ieders persoonlijke verhalen en vragen. Op deze manier hebben wij ook veel van elkaar geleerd en feedback kunnen geven aan de ander. Als ik even dreig af te dwalen van mijn nieuwe ritueel dan kijk ik naar het doosje dat Ellen ons liet maken. In dat doosje zitten die dingen die je doen herinneren waarom je nu zo’n behoefte had aan stroomlijnen door rituelen. En dat op zich is ook weer een ritueel……..”

Een leuke, inspirerende dag met heel veel uitdagingen, zelfs als je je er soms niet bewust van was. Erg leerzaam!

De Trip up Memory Lane die ik cadeau gekregen heb was een bijzondere ervaring. Een dag met veel aandacht voor mij persoonlijk. De dag was ingevuld naar mijn mogelijkheden ( geen grote loopafstanden) maar voldoende variaties van plaatsen waar we tijd doorgebracht hebben om rustig op een leuke speelse manier terug te gaan in de tijd. Ellen heeft het vermogen door haar open manier van vragen stellen je veel te laten vertellen en de diepte in te gaan, maar zij respecteert ook absoluut je grenzen als je liever een bepaald onderwerp met rust wilt laten. Kortom een mooie dag in een mooie stad waar je op een ontspannen en respectvolle manier eens stil staat bij wat was/is.

I felt completely comfortable with the way Ellen handles her coaching. Ellen is a really good listener and a really good observer and she is also very funny!