Het Doorleefboek

Het is heel moeilijk om iemand te verliezen waar je veel om geeft, iemand uit je familie of een vriend of vriendin. Zeker als je kind bent. Maar ook als je moet verhuizen, je ouders gaan scheiden, of als je ziek wordt, kan dat veel pijn doen. Dit soort ingewikkelde situaties brengen rouw en verliesgevoelens teweeg. Het is lastig om dan alleen te zijn. Hoe kun je daar mee omgaan? Wie kan je daarin bijstaan? Daar hebben wij het Doorleefboek voor ontwikkeld.

Het Doorleefboek is voor kinderen op de basisschool die te maken krijgen met verlies. Het is een leesboek en kijkboek en werkboek tegelijk. Het kind gaat samen met een hulp-volwassene aan de slag om moeilijke gevoelens te uiten en een plaats te geven. De hulp-volwassene is een vertrouwde persoon uit de cirkel van het kind, die zelf niet al te zeer is aangedaan door de verliessituatie en die liefde, tijd en aandacht wil investeren om het rouwende kind te begeleiden.

Het Doorleefboek is een set van twee boeken. Voor het kind een prachtig geïllustreerd boek met verhalen en opdrachten. Het kind tekent, plakt en schrijft hierin, en houdt het boek altijd bij zich. Het andere boek in de set is een gids voor de hulp-volwassene: het Meeleefboek. Die staat boordevol tips en achtergrondinformatie over rouw, hoe je een rouwend kind kunt begeleiden, en hoe je het Doorleefboek kunt gebruiken.

Als je het Doorleefboek koopt krijg je ook toegang tot de Doorleefsite, een website met allerlei extra’s: filmpjes, podcasts, en nog meer tips en oefeningen. Zo kun je nóg meer uit het Doorleefboek halen. Deze extra’s vind je onder het kopje ‘hoofdstukken’ op deze site. De toegangscode vind je in het Meeleefboek.